• anty

Wszystkie bestsellery
Anatomia weterynaryjna
  • Anatomia weterynaryjna

Anatomia weterynaryjna

17325-1
  • Autor: Dyce K. M., Sack W. O., Wensing C. J. G., (red. po
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2011
  • Ilość stron: 884
  • Format: 22,0 x 28,5 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-7609-373-4
  • 119,00 zł
    109,00 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 119,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Anatomia zwierząt to jedna z podstawowych dyscyplin wykładanych na początkowych latach studiów weterynaryjnych, a także (w ograniczonym zarysie) na innych przyrodniczych kierunkach pokrewnych. Opanowanie wiedzy obejmującej tę dyscyplinę jest konieczne zarówno do kontynuowania dalszego kształcenia m. in. w zakresie diagnostyki, dyscyplin zabiegowych, higieny żywności pochodzenia zwierzęcego, weterynarii sądowej, jak i podczas wykonywania pracy zawodowej. Anatomia zwierząt uchodziła zawsze za przedmiot stosunkowo trudny do opanowania. Trudności te pogłębiły się szczególnie w ostatnich latach, gdy w następstwie kolejnych reform programów dydaktycznych zmniejszono liczbę godzin przeznaczonych na jej realizację. Między innymi z tego powodu opanowanie wiedzy anatomicznej wymaga obecnie bardzo dużego wysiłku i nakładów pracy własnej studiujących. Do tego z kolei są niezbędne odpowiednie źródła pisane.

    Podręcznik ten wyróżnia się spośród dostępnych w języku polskim wieloma pozytywnymi cechami. Wśród nich na szczególne podkreślenie zasługuje bardzo liczny (1040 rycin), właściwie dobrany i szczegółowo oznaczony materiał ilustracyjny. W sposób oryginalny został również pomyślany układ treści podręcznika. W jego pierwszej części zawarte są informacje ogólne dotyczące budowy różnych struktur organizmu zwierzęcego, natomiast w częsci drugiej zamieszczono opisy bardziej szczegółowe, z uwzględnieniem różnic gatunkowych. W obu z nich zostały także przedstawione liczne zagadnienia z obszaru anatomii mikroskopowej, rozwojowej, topograficznej i, co niezwykle ważne, także z anatomii klinicznej. Ułatwia to znakomicie właściwe zrozumienie budowy oraz ocenę przydatności tych struktur w nauce i praktyce weterynaryjnej.



    Spis treści:
    1. Część 1. Anatomia ogólna
    2. Część 2. Pies i kot
    3. Część 3. Koń
    4. Część 4. Przeżuwacze
    5. Część 5. Świnia
    6. Część 6. Ptaki
    Szczegóły produktu
    17325-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 16638-1

    Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

    Choroby drobiu

    Autor: Pattison M., McMullin P. F., Bradbury J. M., Alexa Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 710 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-115-0

    Cena 105,91 zł Cena podstawowa 119,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 8752-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie (dawniej Akade

    Białka ostrej fazy u zwierząt

    Autor: (red.) Kostro K., Gliński Z. Wydanie: 1 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 318 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7259-086-9

    Cena 108,15 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6363-1

    Wydawnictwo: SGGW

    Zoologia rolnicza t. 1

    Autor: Sulgostowska T., Bednarek A. Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 308 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-7244-194-4

    Cena 42,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku