

Indeks: 1911-1
Wydawnictwo: Vesalius
Autor: Tomasik Tomasz, Windak Adam, Skalska Anna, KulczycWydanie: 3Rok wyd: 2021Ilość stron: 220Format: 20,5 x 28,5 cmOprawa: miękkaISBN: 838568803X
Indeks: 18979-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: (red. nauk.) Doboszyńska AnnaWydanie: 1Rok wyd: 2013Ilość stron: 274Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-4476-8
Indeks: 18695-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: (red.) Latkowski Jan, Kosiek KatarzynaWydanie: 1Rok wyd: 2015Ilość stron: 204Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-4509-3
Indeks: 0268-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Żyluk Andrzej Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 172 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4628-1
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt, wpływają na wydajność i zdrowotność, a także na cechy użytkowe zwierząt oraz na jakość pozyskiwanych produktów pochodzenia zwierzęcego (mleko, mięso, jaja).
W książce omówiono m.in.: wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt, sposoby ich pozyskiwania,metody konserwacji i przetwarzania, obecność w nich substancji antyodżywczych i ich oddziaływanie na zdrowie zwierząt, związki chemiczne i preparaty biotechnologiczne, które mogą być pomocne w efektywnej produkcji zwierzęcej zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności, zagadnienia wynikające z najnowszych zmian przepisów Unii Europejskiej dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz, nadzoru weterynaryjnego nad produkcją pasz, nowością jest również rozdział poświęcony paszom pochodzącym z roślin genetycznie modyfikowanych. Temat ten jest szczególnie ważny, gdyż wyjaśnia problem produkcji bezpiecznej żywności dla człowieka.
Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Może też zainteresować hobbystów i miłośników różnych gatunków zwierząt domowych, a także nas samych, jako konsumentów.
Indeks: 10422-1
Wydawnictwo: Instytut Medycyny Wsi w Lublinie
Autor: (red.) Nazimek Teresa, Solecki Leszek Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 414 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7090-097-6
Indeks: 6363-1
Wydawnictwo: SGGW
Autor: Sulgostowska T., Bednarek A. Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 308 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-7244-194-4
Indeks: 10131-1
Wydawnictwo: SGGW
Autor: Żółkowski Jerzy, Przysucha Tomasz Wydanie: 2 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 148 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7244-678-4
Indeks: 6289-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie (dawniej Akade
Autor: Szember Adam Wydanie: 4 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 216 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7259-043-5
Indeks: 10118-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade
Autor: (red.) Kaczmarek Antoni Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 414 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7160-350-9
Indeks: 3664-1
Wydawnictwo: Multum
Autor: Sambraus Hans Hinrich Wydanie: 1 Rok wyd: 2000 Ilość stron: 280 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8387693502