• anty

Wszystkie bestsellery
Znakowanie mięsa i przetworów mięsnych (z CD) Przewodnik po podstawowych przepisach prawa żywnościowego
  • Znakowanie mięsa i przetworów mięsnych (z CD) Przewodnik po podstawowych przepisach prawa żywnościowego

Znakowanie mięsa i przetworów mięsnych (z CD) Przewodnik po podstawowych przepisach prawa żywnościowego

12649-1
  • Autor: Płóciennik-Ociepka Angelika, Wardenga Lena
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2007
  • Ilość stron: 240
  • Format: 14,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-925162-1-7
  • 19,95 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    "Z ogromną radością przyjęliśmy informacje nt. planów Magazynu Przemysłu Mięsnego stworzenia poradnika dotyczącego znakowania produktów pochodzenia zwierzęcego. Od lat współpracujemy z Głównym Inspektoratem Weterynarii w ramach kontroli w zakładach mięsnych i ciągle, pomimo upływu lat funkcjonowania konkretnych przepisów, natykamy się na problem dotyczący właściwego znakowania mięsa. Wiemy też, że znakowanie jest wyjątkowo istotne z punktu widzenia produkcji żywności. Dostrzegamy też potrzebę przypominania przedsiębiorcom tych ważnych przepisów oraz uświadamiania ich na bieżąco o wprowadzanych zmianach - jest to niezbędne by nie stracili kontrahentów, by mogli pracować i rozwijać się. Wielką sztuką jest wykonanie świetnego produktu czy zaoferowanie doskonałego mięsa swoim klientom - niestety bez stosownego znakowania szuka ta traci na wartości. Wszelkie wpadki komentowane są na niekorzyść całego sektora a przede wszystkim szkodzą przedsiębiorcy, który traci w oczach partnerów i konsumentów. Wierzymy, że dostępność przepisów oraz ich interpretacji w podręcznych materiałach stanowi klucz do wspierania przedsiębiorców w ich dążeniach. Dlatego cieszymy się, że możemy wspierać MPM w tworzeniu poradnika oraz polecać go jego czytelnikom - przede wszystkim producentom, ale też odbiorcom mięsa, którzy dzięki temu zyskają ważną w tej branży wiedzę. Jesteśmy pewni, że tematyka poradnika zainteresuje wszystkich przedsiębiorców z sektora mięsnego, że znajdą oni w nim to, co dla nich jest najważniejsze oraz, że będą po niego sięgać możliwie najczęściej by swobodnie poruszać się po przepisach znakowania produktów pochodzenia zwierzęcego."

    Spis treści:

    Wprowadzenie

    1. Pakiet higieniczny
    2. Produkty pochodzenia zwierzęcego
    3. Podstawowe zagadnienia z zakresu wymagań zdrowotnych i znakowania żywności
    4. Towary paczkowane i odpady opakowaniowe
    5. Organy kontrolne

    Słownik pojęć prawa żywnościowego

    Wykaz wykorzystanych aktów prawnych

    Szczegóły produktu
    Elamed
    12649-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 5855-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Medycyna sądowa t.1

    Autor: Grzegorz Teresiński Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1100 Format: 20,0 x 24, 5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5856-7

    Cena 280,72 zł Cena podstawowa 329,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 7448-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Prawo medyczne

    Autor: Zajdel-Całkowska Justyna Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 474 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5686-0

    Cena 117,92 zł Cena podstawowa 134,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku