• anty

Wszystkie bestsellery
Wybrane zagadnienia zarządzania jakością, środowiskiem oraz bezpieczeństwem i higieną pracy w ogrodnictwie Wymagania, systemy, n
  • Wybrane zagadnienia zarządzania jakością, środowiskiem oraz bezpieczeństwem i higieną pracy w ogrodnictwie Wymagania, systemy, n

Wybrane zagadnienia zarządzania jakością, środowiskiem oraz bezpieczeństwem i higieną pracy w ogrodnictwie Wymagania, systemy, n

17969-1
  • Autor: Czernyszewicz Eugenia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 186
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7259-203-3
  • 46,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    W książce omówiono m.in. uwarunkowania prawne jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produktów ogrodniczych oraz wymagania dotyczące jakości handlowej owoców i warzyw, roślin ozdobnych, materiału siewnego i szkół­karskiego. Scharakteryzowano też metody i systemy zapewnienia jakości produktów ogrodniczych, w tym GAP, GMP, GHP, integrowaną produkcję, produkcję ekologiczną, system HACCP, identyfikowalność, normę ISO 22000, standardy handlowe GlobalGAP, IFS, BRC. Przedstawiono system nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności w Polsce oraz zagad­nienia normalizacji i certyfikacji wyrobów. Opisano model i wymagania systemu zarządzania jakością według normy ISO 9000, systemu zarzą­dzania środowiskowego zgodnego z wymaganiami normy ISO 14000 oraz systemu zarządzania bhp według normy ISO 18000.

    Spis treści:

    Wprowadzenie

    1. Pojęcie jakości i bezpieczeństwa produktów ogrodniczych
    2. Wybrane zagadnienia prawa żywnościowego
    3. Wymagania prawne określające jakość produktów ogrodniczych
    4. Metody i systemy zapewnienia jakości produktów ogrodniczych
    5. Urzędowy nadzór nad jakością i bezpieczeństwem produktów ogrodniczych
    6. Normalizacja i certyfikacja
    7. System zarządzania jakością według normy ISO serii 9000
    8. System zarządzania środowiskowego zgodny z normami ISO serii 14000
    9. Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

    Słownik pojęć

    Akty prawne dotyczące jakości produktów ogrodniczych

    Szczegóły produktu
    17969-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 0348-3

    Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego

    Reformy zdrowotne

    Autor: Włodarczyk Cezary Wydanie: 1 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 294 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-233-1716-X

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku