• anty

Wszystkie bestsellery
Jak sobie radzić z alergiami pokarmowymi i środowiskowymi Porady i zalecenia żywieniowe
  • Jak sobie radzić z alergiami pokarmowymi i środowiskowymi Porady i zalecenia żywieniowe

Jak sobie radzić z alergiami pokarmowymi i środowiskowymi Porady i zalecenia żywieniowe

12867-1
  • Autor: Thom Dick
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 320
  • Format: 13,5 x 21,5 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-7404-895-8
  • 29,30 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    "Gdy coś jest nie tak ze zdrowiem, jak najwcześniej należy się zainteresować alergią jako możliwą przyczyną. Dzięki temu można uniknąć wielu poważnych chorób. Alergie pokarmowe, skórne i oddechowe są męczące i frustrujące. Większość z nas ma ich kilka, niektórzy mają uczuleń więcej. Niektórzy czują się bardzo źle, są przemęczeni i chorzy, a nie wiedzą, że za wszystkie objawy choroby są odpowiedzialne alergie. Czasami wiadomo, co jest ich przyczyną i jakich produktów lub substancji należy unikać, niekiedy jednak trudno znaleźć powód złego samopoczucia. Alergia oznacza uszkodzenie układu odpornościowego. Im wcześniej to uszkodzenie zostanie naprawione, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia poważniejszych chorób. Ważne więc, aby umieć dostrzec i odpowiednio zinterpretować sygnały ostrzegawcze, które wysyła nasz organizm.

    Doktor Dick Thom w jasny i przystępny sposób przedstawia zagadnienia dotyczące alergii pokarmowych i środowiskowych. Daje wskazówki, jak je rozpoznać i jak sobie z nimi radzić. Przedstawia pomysły, jak uzupełnić dietę zubożoną przez zakazane dla alergika produkty, podpowiada, jak stymulować układ odpornościowy."



    Spis treści:

    Przedmowa

    Informacje o autorze

    Słowo wstępne autora

    Podziękowania

     

    I. NIETOLERANCJE POKARMOWE

    1. Dlaczego chodzimy do lekarza
    2. Alergie, nietolerancje, substancje drażniące a nasze zdrowie
    3. Ocena pokarmu
    4. Sześciotygodniowy program zastępczy
    5. Program ponownego wprowadzania
    6. Co jeszcze można zrobić?

     

    II. ZALECENIA ŻYWIENIOWE

    1. Karmienie piersią a nietolerancje pokarmowe
    2. Źródła wapnia inne niż mleko i jego przetwory
    3. Tłuszcze i oleje
    4. Błonnik
    5. Zboża
    6. Rośliny strączkowe i kiełki
    7. Białka, orzechy i zboża
    8. Środki słodzące
    9. Kofeina
    10. Substancje dodawane do artykułów spożywczych i konserwanty

     

    III. PRZEPISY NA POTRAWY JARSKIE. ZASTĘPOWANIE POKARMÓW

    1. Ukryte źródła czynników drażniących
    2. Dieta bez kukurydzy
    3. Dieta bez jajek
    4. Pokarm dla niemowląt
    5. Dieta bezmleczna
    6. Przepisy na dania z kwinoi
    7. Diety bez soi
    8. Przepisy na potrawy z orkiszu
    9. Przepisy na potrawy z ziaren trawy abisyńskiej
    10. Dieta bez pszenicy (bezglutenowa)

     

    IV. ALERGIE ŚRODOWISKOWE

    1. Katar sienny
    2. Alergia na kurz domowy
    3. Alergeny środkowe
    4. Pleśń
    5. Alergie na pyłki kwiatowe
    6. Czyste powietrze

     

    Suplement

    Pomysły na menu i planowanie posiłków

    Lista zakupów

    Indeks

    Szczegóły produktu
    12867-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 19573-1

    Wydawnictwo: Insignis

    Poznaj swoje bakterie

    Autor: Temple Nicola, Whitlock CatherineWydanie: 1Rok wyd: 2018Ilość stron: 192Format: 20,0 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66360-33-4

    Cena 44,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 12543-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Biegunki i zaparcia

    Autor: Ryżko Józef Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 108 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3630-5 Seria: Centrum Zdrowia Dziecka poleca

    Cena 29,00 zł Cena podstawowa 39,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku