Autor: Grosvenor Theodore, (red. pol.) Tokarzewski Tomasz Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 512 Format: 22,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-304-8
Odpowiedni zestaw bakterii w przewodzie pokarmowym jest niezbędny do
zachowania zdrowia. Tymczasem niewłaściwa dieta i nadużywanie antybiotyków
niszczą naszą wewnętrzną florę bakteryjną, doprowadzając do współczesnych plag –
alergii, nietolerancji pokarmowych i otyłości. Podczas podróży przez jelito
(dosłownie!) z doktorem Michaelem Mosleyem dowiesz się: • jak diety
oddziałują na bakterie jelitowe, wagę i poziom cukru we krwi, •
dlaczego ludzie różnie reagują na te same pokarmy, • w jaki sposób
jelita wpływają na osobowość i nastrój człowieka, • jak dobrać właściwe
pre- i probiotyki, • co jeść, by uniknąć otyłości. W książce
znajdziesz także dwufazowy program odnowy mikroflory jelitowej oraz przepisy na
dania wspierające przyjazne bakterie. Zadbaj o nie, by cieszyć się dobrym
zdrowiem i... jeszcze lepszym samopoczuciem! Pamiętaj, że jelita wiedzą
lepiej, co jest dla ciebie dobre!
Autor: Jamie Koufman, Jordan Stern, Marc Michel BauerWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 278Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-8168-664-8
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 120 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-3206-7 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 164 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3889-7 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 116 Format: 14,4 x 20,4 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3775-3 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: Ryżko Józef Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 108 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3630-5 Seria: Centrum Zdrowia Dziecka poleca