• anty

Wszystkie bestsellery
Kuchnia dobra dla serca 
z testem ryzyka
  • Kuchnia dobra dla serca 
z testem ryzyka

Kuchnia dobra dla serca z testem ryzyka

11978-1
  • Autor: Ballmer Peter E., Banziger Erica
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 192
  • Format: 19,0 x 24,5 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-89769-90-9
  • 69,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka kucharska pokazuje, jak można odżywiać się smacznie, a jednocześnie z korzyścią dla serca. Jest zachętą do tego, by na co dzień stosować się do tych łatwych do zapamiętania zasad, mając na uwadze motto "czego serce zapragnie". Znajduje się w niej prawie 140 przepisów zaczerpniętych z kuchni śródziemnomorskiej. W książce znajduje się też test ryzyka wystąpienia chorób układu krążenia.

    Książka napisana pod patronatem Fundacji Schweizerische Herzstiftung, która od lat zabiega o to, aby mniej ludzi zapadało na choroby układu krążenia, cierpiało i przedwcześnie umierało z ich powodu.



    Spis treści:

    Wstęp

     

    I. CZĘŚĆ MEDYCZNA

     

    II. ODŻYWIANIE ZDROWE DLA SERCA CHRONI PRZED CHOROBĄ WIEŃCOWĄ

    1. Miażdżyca jeko główna przyczyna problemów
    2. Choroba wieńcowa
    3. Odżywianie a miażdżyca
    4. Stężenie lipidów we krwi a miażdżyca
    5. Oleje i tłuszcze w pożywieniu
    6. Przeciwutleniacze
    7. "Francuski paradoks"
    8. Dieta śródziemnomorska
    9. Jak zastosować te zasady w praktyce?
    10. Dieta śródziemnomorska widziana z naukowego punktu widzenia (badanie naukowców z Lyonu)

     

    III. DIETETYKA

    1. Owoce i warzywa
    2. Węglowodany
    3. Tłuszcze i oleje
    4. Cukier
    5. Sól kuchenna
    6. Płyny
    7. Codzienne odżywianie - wskazówki
    8. Sposoby przygotowywania posiłków

     

    IV. PRZEPISY

     

    V. DODATEK

    1. Skorowidz
    2. Test ryzyka
    Szczegóły produktu
    MediPage
    11978-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 0351-1

    Wydawnictwo: Galaktyka

    Niskowęglowodanowe oszustwo

    Autor: Campbell T. Colin, Jacobson Howard Rok wyd: 2014 Ilość stron: 128 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-344-4

    Cena 24,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 15157-1

    Wydawnictwo: Mada

    Lecznicze diety

    Autor: Jackowska Wanda Rok wyd: 2010 Ilość stron: 224 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-89624-63-5

    Cena 23,10 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 7382-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Gazy jelitowe

    Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 116 Format: 14,4 x 20,4 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3775-3 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca

    Cena 43,12 zł Cena podstawowa 49,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 8953-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Celiakia

    Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 108 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4496-6 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca

    Cena 34,32 zł Cena podstawowa 39,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku