• anty

Wszystkie bestsellery
Żywienie w stwardnieniu rozsianym
  • Żywienie w stwardnieniu rozsianym

Żywienie w stwardnieniu rozsianym

8669-1
  • Autor: Poehlau Dieter, Werner Gurdrun
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2005
  • Ilość stron: 96
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-200-3052-8
  • 23,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Jednym z ważniejszych elementów terapii w stwardnieniu rozsianym jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie, łagodzić takie dolegliwości, jak: zaparcia, męczliwość, problemy z pęcherzem. Pierwsza cześć teoretyczna zawiera informacje na temat wartości energetycznej produktów spożywczych, a druga omówienie potraw, odpowiednich dla chorych na stwardnienie rozsiane. Pozycja adresowana jest do dietetyków i czytelników bez przygotowania medycznego.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA. ŻYWIENIE

    1. Dostarczanie energii
    2. Trawienie
    3. Masa ciała i redukcja nadwagi

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA. PRZEPISY KULINARNE

    1. Zupy
    2. Wegetariańskie dania główne
    3. Grillowanie bez mięsa
    4. Dania rybne
    5. Desery i słodkie dania
    6. Ciasta i drobne wypieki
    7. Alfabetyczny spis potraw
    Szczegóły produktu
    PZWL
    8669-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 6895-3

    Wydawnictwo: Reader's Digest

    Jak pokonać ból

    Autor: Reader's Digest Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 384 Format: 20,0 x 26,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-88243-52-7

    Cena 75,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5328-1

    Wydawnictwo: Albatros Andrzej Kuryłowicz

    Sposób na alzheimera

    Autor: Dean Sherzai Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 384 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8125-387-1

    Cena 39,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku