• anty

Wszystkie bestsellery
Celiakia
  • Celiakia

Celiakia

8953-1
  • Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 108
  • Format: 14,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4496-6
  • Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
  • 39,00 zł
    34,32 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Celiakia może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać.

    Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.



    Spis treści:

    Wprowadzenie

    1. Co to jest celiakia?
    2. Częstość występowania celiakii w populacji
    3. Jakie są objawy kliniczne celakii?
    4. Jak potwierdzić rozpoznanie celiakii?
    5. Leczenie celakii
    6. Rokowania
    7. Produkty spożywcze bezglutenowe
    8. Praktyczne zalecenia oraz wskazówki dotyczące układania diety w celakii
    9. Przykładowe jadłospisy dla osób z celiakią
    10. Niedobór witamin i składników mineralnych w celiakii
    11. Leki a dieta bezglutenowa

    Piśmiennictwo

    Szczegóły produktu
    PZWL
    8953-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 21328-1

    Wydawnictwo: Bracia Rodzń

    Kuchnia Braci Rodzeń

    Autor: Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 296 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-965786-7-9

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku