Autor: Grosvenor Theodore, (red. pol.) Tokarzewski Tomasz Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 512 Format: 22,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-304-8
Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii.
Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania
poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz na nowotwór złośliwy i
zastanawiasz się, jak możesz wspomóc proces swojego leczenia, to niniejszy
poradnik jest właśnie dla Ciebie! Składa się on z krótkich porad żywieniowych.
Cierpisz na zaparcia? Masz biegunki? Doskwiera Ci suchość jamy ustnej? Może
występują u Ciebie zaburzenia węchu i smaku? Odpowiednio dobranym żywieniem
możesz złagodzić objawy niepożądane związane z leczeniem przeciwnowotworowym i
poczuć się lepiej.
Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 108 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4496-6 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca