Autor: Allman Keith G., Wilson Iain H., (red. pol.) Mayzn Wydanie: 2 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 1520 Format: 11,5 x 18,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-64737-90-09
Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii.
Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania
poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz na nowotwór złośliwy i
zastanawiasz się, jak możesz wspomóc proces swojego leczenia, to niniejszy
poradnik jest właśnie dla Ciebie! Składa się on z krótkich porad żywieniowych.
Cierpisz na zaparcia? Masz biegunki? Doskwiera Ci suchość jamy ustnej? Może
występują u Ciebie zaburzenia węchu i smaku? Odpowiednio dobranym żywieniem
możesz złagodzić objawy niepożądane związane z leczeniem przeciwnowotworowym i
poczuć się lepiej.
Autor: Middleton Kate, Smith Jane Rok wyd: 2011 Ilość stron: 104 Format: 12,0 x 18,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7660-244-8 Seria: Pierwsze kroki do...
Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 108 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4496-6 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca