Najnowsze badania na temat cholesterolu i żywienia. Rady dotyczące właściwego odżywiania się, gotowania oraz racjonalnych zakupów.
To książka dla smakoszy, którzy uwielbiają dobre jedzenie, ale troszczą się także o swoje zdrowie i dbają o właściwy poziom cholesterolu. Znajdą w niej ponad 100 wspaniałych przepisów opracowanych przez wyjątkowy duet - mistrza kuchni Daniela Grena oraz dietetyczkę Catherine Collins. Dania, które przypadną do gustu całej rodzinie, zaspokoją apetyt i będą rozkoszą dla podniebienia, ale przede wszystkim obniżą poziom cholesterolu!
Książka pomaga dbać o zdrowie i jak najdłużej cieszyć się witalnością.
Spis treści:
Przedmowa
Wstęp
Transportery cholesterolu
Naczynia krwionośne
Zmniejszanie ryzyka
Dieta dobra dla serca
Wspomaganie właściwej diety
Dieta śródziemnomorska: sposób na życie
Przedmowa szefa kuchni
- Śniadania i drugie śniadania
- Zupy i sałatki
- Dodatki, przekąski i przystawki
- Dania główne
- Desery
- Podstawowe przepisy
Indeks
Przydatne adresy