• anty

Wszystkie bestsellery

Zdrowa dieta przy nietolerancji laktozy Przepisy na smaczne dania bez dodatku mleka krowiego

18802-1
Autor: Lanzenberger Britta-Marei, Maus Simone
Rok wyd: 2013
Ilość stron: 128
Format: 17,0 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7770-898-9
20,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

W przypadku nietolerancji laktozy idealnym rozwiązaniem jest długotrwała zmiana sposobu odżywiania. Nie jest to takie proste, gdyż cukier mleczny czai się nie tylko w wyrobach mlecznych, ale i w wielu gotowych produktach, przyprawach i napojach. To znacznie ogranicza wybór przepisów, nakłada obowiązek uważnego czytania listy składników i zamienia codzienne zakupy w bieg z przeszkodami. W tym poradniku znajdziecie przepisy oraz wskazówki dotyczące zakupów i propozycje godnych polecenia produktów spożywczych, które pomogą wam rozpocząć nowe życie bez laktozy.

Smaczna dieta bez laktozy - przepisy na każdy dzień!

Smaczna dieta bez laktozy. Przepisy na dania, które zasmakują także członkom rodziny i gościom.

Praktyczne rady. Odpowiedzi na istotne pytania dotyczące diety bez laktozy.

Przewodnik po produktach spożywczych. Szeroki przegląd produktów, które zawierają laktozę lub mogą ją zawierać oraz takich, które z pewnością jej nie zawierają.

Jedzenie poza domem. Wskazówki dotyczące zakupów oraz spożywania posiłków w podróży, u znajomych i w restauracji.



Spis treści:

I. NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE OGÓLNE

  1. Nietolerancja laktozy: jak żyć bez cukru mlecznego?
  2. Nietolerancja laktozy: od diagnozy do morza pytań
  3. Metody diagnostyczne: jak zyskać pewność?
  4. Pytania i odpowiedzi
  5. Nietolerancja laktozy pod kontrolą: jak sobie radzić?
  6. Pytania i odpowiedzi
  7. Codzienna dieta bez laktozy
  8. Pytania i odpowiedzi
  9. Wszystko bez laktozy: jak gotować bez dodatku mleka i śmietany

 

II. PRZEPISY BEZ LAKTOZY

  1. Pyszne przepisy śniadaniowe
  2. Małe dania i przystawki
  3. Dania główne: wegetariańskie
  4. Dania główne: mięsne
  5. Dania główne: rybne
  6. Dodatki, sosy i dipy
  7. Dania na słodko
  8. Ciasta, torty i inne wypieki
  9. Dodatek
Szczegóły produktu
18802-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 15376-1

Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

Cena 30,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 10380-1

Wydawnictwo: PZWL

Liczymy wapń w diecie

Autor: Kuchanowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, P Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 256 Format: 16,7 x 11,7 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3463-9

Cena 19,95 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 3715-1

Wydawnictwo: Book & Cook

Smacznie dla diabetyka

Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

Cena 11,99 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 11256-1

Wydawnictwo: RM

Tabele cholesterolu

Autor: Muller Sven-David Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 104 Format: 10,5 x 19,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7243-914-7

Cena 19,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku