• anty

Indeks: 16868-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Optometria

Autor: Grosvenor Theodore, (red. pol.) Tokarzewski Tomasz Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 512 Format: 22,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-304-8

Cena 177,11 zł Cena podstawowa 199,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Najlepiej spożyć przed…Czyli o tym co masz na talerzu

20071-1
  • Autor: Temple Nicola

  • Wydanie: 1

  • Rok wyd: 2021

  • Ilość stron: 304

  • Format: 15,0 x 23,0 cm

  • Oprawa: miękka

  • ISBN: 978-83-233-5061-3

45,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko.
Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D.
Dzięki książce Najlepiej spożyć przed... staniemy się racjonalnymi konsumentami, potrafiącymi ocenić, co w sferze żywności przetworzonej jest dla nas akceptowalne, a co nie. Uzbrojeni w tę wiedzę możemy śmiało wkroczyć do supermarketu.

Szczegóły produktu
20071-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 17916-1

Wydawnictwo: Marginesy

Glukozowa rewolucja

Autor: Inchauspe Jessie Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 320 Format: 13,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-67674-30-0

Cena 49,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku