Indeks: 18869-1
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
Endometrioza Diagnostyka i leczenie
Autor: (red.) Radowicki Stanisław, Szyłło KrzysztofWydanie: 2Rok wyd: 2015Ilość stron: 288Format: 17,0 x 24,5 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-65195-10-4
Indeks: 18869-1
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
Autor: (red.) Radowicki Stanisław, Szyłło KrzysztofWydanie: 2Rok wyd: 2015Ilość stron: 288Format: 17,0 x 24,5 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-65195-10-4
Indeks: 1482-1
Wydawnictwo: Wydawnictwa Akcydensowe
Rok wyd: 2001 Ilość stron: 160 Format: 30,0 x 21,0 cm Oprawa: twarda
Indeks: 17999-1
Wydawnictwo: MediPage
Autor: (red.) Hopkins Johns Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 890 Format: 15,5 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61104-52-0
Indeks: 18274-1
Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)
Autor: (red.) Kamiński Paweł, Wielgoś Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 212 Format: 16,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-62510-42-9
Indeks: 6414-3
Wydawnictwo: PZWL
Autor: (red.) Rowiński Ksawery Wydanie: 1 Rok wyd: 1971 Ilość stron: 592 Format: 17,5 x 24,5 cm Oprawa: twarda
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko.
Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D.
Dzięki książce Najlepiej spożyć przed... staniemy się racjonalnymi konsumentami, potrafiącymi ocenić, co w sferze żywności przetworzonej jest dla nas akceptowalne, a co nie. Uzbrojeni w tę wiedzę możemy śmiało wkroczyć do supermarketu.
Indeks: 0351-1
Wydawnictwo: Galaktyka
Autor: Campbell T. Colin, Jacobson Howard Rok wyd: 2014 Ilość stron: 128 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-344-4
Indeks: 7299-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 208 Format: 21,0 x 14,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-2800-0
Indeks: 0267-1
Wydawnictwo: Esteri
Autor: Molly Devine Rok wyd: 2022 Ilość stron: 152 Format: 19,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66960-57-2
Indeks: 19617-1
Wydawnictwo: Otwarte
Autor: Korkosz Michał Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 296 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8135-067-9
Indeks: 3017-1
Wydawnictwo: Medical Education
Autor: Cichocka AleksandraWydanie: 1Rok wyd: 2016Ilość stron: 24Format: 19,5 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65471-10-9
Indeks: 19334-1
Wydawnictwo: FOOD-PICTURES
Autor: Połatyńska Beata Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 176 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-932087-9-1
Indeks: 14628-1
Wydawnictwo: Esteri
Autor: Hannah FreyWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 144Format: 18,5 x 24, 0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66310-68-1
Indeks: 0381-3
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Szostak-Węgierek D., Cichocka A. Wydanie: 2 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 156 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4415-7
Indeks: 13961-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 224 Format: 20,0 x 14,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3714-2
Indeks: 12531-1
Wydawnictwo: Galaktyka
Autor: Żak-Cyran Bożena Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 204 Format: 14,4 x 20,4 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-043-6
Indeks: 7382-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 116 Format: 14,4 x 20,4 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3775-3 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Indeks: 20305-1
Wydawnictwo: Esteri
Autor: Bernhard Hobelsberger Wydanie: 2022 Rok wyd: 2022 Ilość stron: 208 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66960-53-4
Indeks: 20481-1
Wydawnictwo: Medyk
Autor: Cichocka AleksandraWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 136Format: 17,0 x 24,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66866-15-7
Indeks: 8357-1
Wydawnictwo: RM
Autor: Agata Lewandowska Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 200 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8151-041-7
Indeks: 6965-3
Wydawnictwo: Astrum
Autor: Anna WrzochalIlość stron: 150Format: 15,0 x 20,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-7277-989-2
Indeks: 8627-1
Wydawnictwo: Feeria
Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 362 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7229-715-0