• anty

Indeks: 16868-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Optometria

Autor: Grosvenor Theodore, (red. pol.) Tokarzewski Tomasz Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 512 Format: 22,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-304-8

Cena 177,11 zł Cena podstawowa 199,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata
  • Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

4034-1
  • Autor: Dymek Marta
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2018
  • Ilość stron: 272
  • Format: 16,5 x 21,0 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-65973-86-3
  • 69,90 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Nowe, poręczne wydanie superbestsellera!
    Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.
    Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.
    Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.
    Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia (Kulinarny Blog Roku 2013) i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilku dodruków. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine”. Jej teksty publikowano też w „Magazynie Smak”, „Kukbuku” i „Gazecie Wyborczej”, a także w jej autorskiej rubryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy”. Na kanale Kuchnia+ prowadzi swój autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.
    Szczegóły produktu
    Marginesy
    4034-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 15157-1

    Wydawnictwo: Mada

    Lecznicze diety

    Autor: Jackowska Wanda Rok wyd: 2010 Ilość stron: 224 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-89624-63-5

    Cena 23,10 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 1051-1

    Wydawnictwo: Bukowy Las

    Dieta bez pszenicy

    Autor: Davis Williamn Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 326 Format: 13,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62478-92-7

    Cena 36,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 21328-1

    Wydawnictwo: Bracia Rodzń

    Kuchnia Braci Rodzeń

    Autor: Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 296 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-965786-7-9

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 19538-1

    Wydawnictwo: Feeria

    Insulinooporność Szybkie dania

    Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 2 Rok wyd: 2024 Ilość stron: 312 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8225-194-4

    Cena 54,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku