Plan Campbella to recepta na zdrowie oparta na pełnowartościowej diecie
roślinnej. Książka jest podsumowaniem dotychczasowych badań naukowych i idealnym
uzupełnieniem Nowoczesnych zasad odżywiania. Zachęcając nas do jedzenia warzyw,
owoców i zbóż, autor omawia zalety i wady diet niskowęglowodanowych oraz
konkretnych produktów spożywczych.
Książkę wzbogacają przepisy oraz układane przez autora „zdrowe” listy
zakupów. Campbell przedstawia także przykładowe menu, które może stać się
inspiracją i punktem wyjścia dla odżywczej diety roślinnej.
Z tej książki dowiesz się: Czy soja jest zdrowa? Czy powinn iśmy spożywać
gluten? Czy musimy jeść produkty organiczne? Czy warto jeść ryby? Czy organizmy
modyfikowane genetycznie (GMO ) są niezdrowe? Jak należy żywić dzieci?
Spis treści:
- Podstawy zdrowia
- Kontrowersyjne tematy
- Dwutygodniowy plan Campbella
- Przepisy