Zbiór przepisów kulinarnych, rad i bezcennych wskazówek, dzięki którym nie
trzeba będzie przygotowywać osobnego posiłku dla dziecka, męża czy żony,
uczulonych na pewne składniki. Autorka uczy, jak zastąpić uczulający produkt
innym, bezpiecznym, by cała rodzina mogła jeść to samo. Czasem wystarczy zmienić
mąkę lub rodzaj oleju. Każdy przepis podano w czterech wersjach,
uwzględniających alergię na jajka, produkty mleczne, orzechy i
gluten.
Spis treści:
Słowo wstępne
Wprowadzenie
Jak korzystać z tej książki?
I. ŻYĆ Z ALERGIĄ
II. PRZEPISY
- Śniadania
- Dodatki, przystawki i lekkie dania
- Ryby, mięso i drób
- Makarony, kluski i ryż
- Desery
- Pieczywo i wypieki
- Sosy, dressingi i dodatki
Spis potraw
Indeks
Podziękowania