• anty

Indeks: 16868-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Optometria

Autor: Grosvenor Theodore, (red. pol.) Tokarzewski Tomasz Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 512 Format: 22,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-304-8

Cena 177,11 zł Cena podstawowa 199,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Ćwiczenia z mikrobiologii

14678-1
  • Autor: Gołębiowska Julia, Kaszubiak Henryk, Pędziwilk Zof
  • Wydanie: 5
  • Rok wyd: 2005
  • Ilość stron: 104
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7160-391-6

20,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek,
z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Książka jest przeznaczona dla słuchaczy studiów stacjonarnych i zaoczych wydziałów rolniczych, ogrodniczych i zootechnicznych uczelni rolniczych.

Omówione ćwiczenia mają być uzupełnieniem i ilustracją wykładów z mikrobiologii. Zależnie od programu wykładów na danym wydziale, dobiera się do wykonania odpowiednie zadania.



Spis treści:

Przedmowa

Wprowadzenie do ćwiczeń

Podstawowy zestaw przyrządów, szkła i odczynników

  1. Mikroskop i mikroskopowanie
  2. Przygotowanie i barwienie preparatów z hodowli drobnoustrojów oraz metody pomiarów komórek pod mikroskopem
  3. Bakterie
  4. Grzyby pleśniowe i drożdże
  5. Hodowla drobnoustrojów. Pożywki, ich sterylizacja i metody posiewu
  6. Wpływ fizycznych i chemicznych czynników środowiska na drobnoustroje
  7. Oddziaływania między drobnoustrojami oraz drobnoustrojami i roślinami
  8. Przemiany bezazotowej materii organicznej w glebie
  9. Przemiany związków azotowych w glebie
  10. Wiązanie azotu atmosferycznego
  11. Przemiany związków fosforu, potasu, siarki i żelaza
  12. Równowaga biologiczna w glebie
  13. Mikroflora powietrza i wody
  14. Wykorzystanie fermentacji mlekowej, masłowej, alkoholowej i octowej w procesach technologicznych
  15. Mikroflora mleka
  16. Mikroflora mięsa, produktów mięsnych i jaj
  17. Mikroflora pasz treściwych i kiszonek paszowych
  18. Mikroflora warzyw i owoców
  19. Saprofityczna i chorobotwórcza mikroflora zwierząt
  20. Odporność nabyta
Szczegóły produktu
14678-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 11040-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

Cena 15,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 2916-1

Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

Mikrobiologia Krótkie wykłady

Autor: Nicklin J., Graeme-Cook K., Killington R. Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 380 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-14147-9 Seria: KRÓTKIE WYKŁADY

Cena 59,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 1878-1

Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

Mikrobiologia środowisk

Autor: Mieczysław K. Błaszczyk Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 400 Format: 16,8 x 23,7 Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-16319-8

Cena 49,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 2456-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Mikrobiologia i choroby zakaźne (NMS)

Autor: Virella Gabriel, (red. pol.) Heczko Piotr B. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 646 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-85842-59-0 Seria: NMS Podręczniki Medyczne do Egzaminów Testowych

Cena 74,62 zł Cena podstawowa 83,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku