• anty

Wszystkie bestsellery
Podstawowe zasady żywienia w praktyce lekarza rodzinnego
  • Podstawowe zasady żywienia w praktyce lekarza rodzinnego

Podstawowe zasady żywienia w praktyce lekarza rodzinnego

8785-3
Autor: Buttriss Judith
Wydanie: 1
Rok wyd: 1996
Ilość stron: 78
Format: 15,0 x 23,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 83-86516-24-0
Seria: Medycyna rodzinna
Książka antykwaryczna
9,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis

Książka wskazuje na rolę lekarzy rodzinnych w kształtowaniu racjonalnego modelu żywienia i obniżaniu spożycia energii oraz na udział diety w rozwoju i ograniczaniu chorób tzw. cywilizacyjnych. Omawia zależności między określonymi nawykami żywieniowymi (np. dieta wysokotłuszczowa), a stanem zdrowia społeczeństwa oraz znaczenie prawidłowej diety przy m.in. cukrzycy insulinoniezależnej, nadciśnieniu tętniczym i hipercholesterolemii.

W treści między innymi: poradnictwo dietetyczne w podstawowej opiece zdrowotnej, tworzenie bazy danych dla poszczególnych grup pacjentów, monitorowanie zmian nawyków żywieniowych, ustalanie diet indywidualnych i współpraca z dietetykami.



Spis treści:
  1. Zdrowie społeczeństwa
  2. Zasady żywienia
  3. Zalecenia żywieniowe
  4. Warunek skutecznego przekazywania wiedzy
  5. Prawda o tłuszczach
  6. Witaminy i sole mineralne
  7. Planowanie żywienia
  8. Poradnictwo dietetyczne
  9. Ustalenie diety
  10. Problemy żywienia w podstawowej opiece zdrowotnej
Szczegóły produktu
Sanmedia
8785-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 7626-3

Wydawnictwo: PZWL

Astma oskrzelowa

Autor: Bochenek G., Doniec Z., Kryj-Radziszewska E. Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 132 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4142-3 Seria: Praktyka Lekarza Rodzinnego

Cena 45,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku