• anty

Wszystkie bestsellery
Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia
  • Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia

Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia

0967-1
  • Autor: (red.) Szczygieł A., Ukleja A., Boniecka I.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 162
  • Format: 14,5 x 21,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7637-119-1
  • 34,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W niniejszej publikacji przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego z pacjentem kardiologicznym, począwszy od oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia oraz zapotrzebowania na składniki odżywcze pacjenta hospitalizowanego. Szczególna uwaga została zwrócona na postępowanie dietetyczne w chorobach układu krążenia oraz praktyczne wykorzystanie kardioprotekcyjnych zaleceń żywieniowych. W pracy poruszono aktualne zagadnienia dotyczące roli składników bioaktywnych w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób sercowo-naczyniowych. Podkreślono znaczenie dietetyka w zespole terapeutycznym wskazując, że tylko współpraca lekarza, dietetyka, pielęgniarki, psychologa i rehabilitanta, może przynieść wymierne efekty terapii.

    Publikacja przeznaczona jest dla lekarzy i dietetyków, studentów medycyny i kierunków medycznych oraz wszystkich chcących poznać relację między czynnikami żywieniowymi a chorobami układu sercowo-naczyniowego. Stanowi znakomite kompendium wiedzy i praktycznych wskazówek przydatnych w pracy z pacjentem.

     

    Spis treści:

     

    1. Zaburzenia odżywiania a choroby układu krążenia
    2. Ocena sposobu żywienia jako element stanu odżywiania
    3. Zapotrzebowanie na energię i makroskładniki odżywcze
    4. Zalecenia żywieniowe w zapobieganiu chorobom układu krążenia. Jakich porad udzielać pacjentom?
    5. Postępowanie dietetyczne w nadciśnieniu tętniczym
    6. Składniki bioaktywne diety i ich rola w żywieniu osób z chorobami układu krążenia
    7. Rola wybranych witamin i składników mineralnych w profilaktyce chorób układ krążenia
    8. Błonnik pokarmowy i jego rola w chorobach układu krążenia
    Szczegóły produktu
    0967-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 9349-1

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Ekg to proste

    Autor: Hampton John, Hampton Joanna (red.pol.) Smereka J.Wydanie: 9Rok wyd: 2020Ilość stron: 194Format: 18,5 x 18,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66548-27-5

    Cena 56,96 zł Cena podstawowa 64,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6157-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nadciśnienie tętnicze

    Autor: (red.) Sznajderman Marek, Januszewicz Włodzimierz Wydanie: 1 Rok wyd: 2002 Ilość stron: 244 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 8320026342 Seria: Biblioteka Lekarza Praktyka

    Cena 19,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3582-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Niewydolność serca

    Autor: Chlebus Henryk Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 274 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 8320020735 Seria: Biblioteka Lekarza Praktyka

    Cena 30,45 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku