• anty

Wszystkie bestsellery
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny
  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

10424-1
  • Autor: Gawęcki Jan, Gertig Henryk
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2007
  • Ilość stron: 150
  • Format: 16,8 x 23,8 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-15073-0
  • 54,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Słownik zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu:podstawowe pojęcia żywieniowe;składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła zostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dostosowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki podano odpowiedniki angielskie haseł, aby ułatwić posługiwanie się nimi w tłumaczeniach tekstów żywieniowych.

    Słownik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, osób praktycznie zajmujących się tymi zagadnieniami ? lekarzy, dietetyków, technologów żywności oraz planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i innych ośrodkach żywienia, a także wszystkich zainteresowanych tym tematem.

    Szczegóły produktu
    10424-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 245,52 zł Cena podstawowa 279,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku