- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- Sprzęt medyczny
- Alkomaty i akcesoria
- Artykuły przeciwodleżynowe
- Baterie i osprzęt elektryczny
- Ciśnieniomierze
- Druki medyczne
- EKG
- Glukometry i akcesoria dla diabetyków
- Higiena medyczna i dezynfekcja
- Higiena jamy ustnej
- Inhalatory
- Materiały szewne
- Materiały opatrunkowe
- Młotki neurologiczne
- Narzędzia medyczne
- Oświetlenie medyczne
- Pielęgnacja chorego
- Pielęgnacja dziecka
- Pierwsza pomoc
- Pikflometry i spejsery
- Prześcieradła na leżanki lekarskie
- Pulsoksymetry i Pulsometry
- Rurki tracheostomijne i akcesoria
- Sprzęt ginekologiczny
- Sprzęt jednorazowego użytku
- Sprzęt laryngologiczny
- Sprzęt okulistyczny
- Sprzęt rehabilitacyjno-ortopedyczny
- Stetoskopy
- Terapia tlenowa
- Termometry
- Wyposażenie gabinetu
- Wagi i wzrostomierze
- Pozostały sprzęt medyczny
- USG
- Odzież, obuwie, akcesoria
- Książki medyczne
- Alergologia
- Anatomia
- Anestezjologia i intensywna terapia
- Angiologia
- Antropologia
- Biochemia
- Biologia ogólna
- Botanika
- Chemia
- Chirurgia
- Choroby zakaźne i pasożytnicze
- Czasopisma
- Dermatologia i wenerologia
- Diabetologia
- Diagnostyka laboratoryjna
- Diagnostyka obrazowa
- Dietetyka i żywienie
- Ekologia
- Encyklopedie, leksykony i słowniki
- Endokrynologia
- Epidemiologia
- Farmacja
- Farmakologia
- Fizjologia i patofizjologia
- Fizyka i biofizyka
- Gastroenterologia i hepatologia
- Genetyka i biologia molekularna
- Geriatria
- Gimnastyka, sport i medycyna sportowa
- Ginekologia i położnictwo
- Hematologia
- Higiena
- Histologia, embriologia i cytologia
- Historia medycyny
- Homeopatia
- Immunologia
- Języki obce
- Kardiologia
- Lekarski Egzamin Państwowy (LEP)
- Lekarsko-Dentystyczny Egzamin Państwowy (LDEP)
- Logopedia
- Matematyka i informatyka
- Medycyna pracy
- Medycyna ratunkowa
- Medycyna rodzinna
- Medycyna wewnętrzna
- Mikrobiologia
- Multimedia
- Nefrologia
- Neurologia i neurochirurgia
- Niepełnosprawność intelektualna i fizyczna
- Okulistyka
- Onkologia i medycyna paliatywna
- Organizacja, marketing i zarządzanie w opiece zdrowotnej
- Ortopedia i traumatologia
- Otorynolaryngologia
- Patologia i patomorfologia
- Pediatria
- Pielęgniarstwo
- Pomoce dydaktyczne
- Poradniki
- O chorobach alergicznych
- O ciąży i porodzie
- O cukrzycy
- O nastolatkach
- O odżywianiu i dietach
- O problemach endokrynologicznych
- O problemach kobiet
- O problemach ludzi starszych
- O problemach mężczyzn
- O problemach neurologicznych
- O problemach nowotworowych
- O problemach narządu wzroku
- O problemach serca i naczyń krwionośnych
- O problemach układu kostnego
- O problemach układu moczowego
- O problemach układu oddechowego
- O problemach układu pokarmowego
- O zdrowiu, opiece i wychowaniu dziecka
- O zdrowiu psychicznym
- Z medycyny niekonwencjonalnej i naturalnej
- Z pierwszej pomocy
- Pozostałe poradniki
- Prawo i etyka w medycynie
- Psychiatria
- Psychologia
- Pulmonologia
- Rehabilitacja
- Reumatologia
- Seksuologia
- Socjologia
- Statystyka medyczna
- Stomatologia
- Chirurgia stomatologiczna i szczękowo-twarzowa
- Farmakologia stomatologiczna
- Materiałoznawstwo
- Ortopedia szczękowa Ortodoncja
- Parodontologia
- Pedodoncja
- Profilaktyka stomatologiczna
- Protetyka i implantologia
- Radiologia stomatologiczna
- Stomatologia estetyczna
- Stomatologia zachowawcza z endodoncją
- Technika dentystyczna
- Stomatologia inne
- Testy i repetytoria na wyższe uczelnie
- Toksykologia
- Uroda i kosmetologia
- Urologia
- Uzależnienia
- Zaburzenia odżywiania
- Zdrowie publiczne i promocja zdrowia
- Pozostałe książki
- Weterynaria i rolnictwo
- Antykwariat
- Artykuły biurowe
Badania laboratoryjne w dietetyce
- Autor: Dittfeld A, Parol D, Pieszczek-Bober P, Mogiłko N.
- Wydanie: 1
- Rok wyd: 2024
- Ilość stron: 224
- Format: 16,5 x 23,5 cm
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-68090-21-5
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Właściwa interpretacja wyników badań laboratoryjnych krwi jest kluczowa dla skutecznego planowania i monitorowania diety. Niniejsza książka to nieocenione źródło wiedzy dla dietetyków, którzy pragną pogłębić swoje umiejętności kliniczne.
W publikacji:
- szczegółowe objaśnienie podstaw – omówienie zagadnień związanych z analizą wyników badań krwi oraz przygotowaniem pacjenta do badań,
- aktualne zalecenia – najnowsze wytyczne i standardy dotyczące interpretacji wyników badań laboratoryjnych krwi, dostosowane do współczesnych realiów dietetycznych,
- przeanalizowane aspekty prawne – omówienie istotnych kwestii prawnych związanych z przeprowadzaniem i wykorzystaniem badań krwi przez dietetyków,
- bezpośrednie powiązania z dietetyką – szczegółowa analiza tego, jak wyniki badań krwi mogą wpływać na planowanie indywidualnych programów dietetycznych, podkreślając znaczenie personalizacji w żywieniu.
Badania laboratoryjne w dietetyce to kompleksowe narzędzie, które pozwoli dietetykom świadomie i skutecznie korzystać z wyników badań krwi, podnosząc jakość świadczonych usług dietetycznych.
Indeks: 0081-1
Wydawnictwo: Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu
Genetyczne i środowiskowe uwarunkowania procesu starzenia - wyzwania dla lekarzy, kosmetologów, dietetyków i genetyków Sesja nau
Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 72 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61611-16-5
Indeks: 20712-1
Wydawnictwo: Media-Press
Suplementacja diety dzieci zdrowych i chorych
Autor: Obrycki Łukasz, Pac Michał, Socha PiotrWydanie: 2Rok wyd: 2023Ilość stron: 152Format: 14,0 x 21,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-54-4
Indeks: 19612-1
Wydawnictwo: PZWL
Żywienie osób starszych
Autor: Dorota Szostak-WęgierekWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 150Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-6186-4
Indeks: 4077-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Chemia zywności t.2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzis³aw E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Wydanie: 2 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 344 Format: 16.5x23.5cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19626-4
Indeks: 1022-1
Wydawnictwo: PZWL
Żywienie w chorobie nowotworowej
Autor: Krzysztof Jan Koper Wydanie: 1 Rok wyd: 2021 Ilość stron: 158 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-6327-1
Indeks: 8332-1
Wydawnictwo: Via Medica
Terapia żywieniowa u chorych operowanych z powodu nowotworów złośliwych Biblioteka Chirurga Onkologa 15
Autor: (red.) Jankowski M., Kłęk S. Jeziorski A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 284 Format: 15,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66311-26-8
Indeks: 20505-1
Wydawnictwo: PZWL
Dietetyka w psychiatrii i neurologii
Autor: (red.) Ostrowska LucynaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 294Format: 15,0 x 23,5 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-01-22544-5
Indeks: 19740-1
Wydawnictwo: PZWL
Zalecenia leczenia żywieniowego u dzieci 2021
Autor: (red.) Książyk JanuszWydanie: 1Rok wyd: 2021Ilość stron: 304Format: 15,0 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-6374-5
Indeks: 6389-1
Wydawnictwo: Czelej
Żywienie kliniczne Praktyczne zagadnienia t.1
Autor: Sylwia MałgorzewiczWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 472Format: 17,0 x 24,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-7563-295-8
Indeks: 12649-1
Wydawnictwo: Elamed
Znakowanie mięsa i przetworów mięsnych (z CD) Przewodnik po podstawowych przepisach prawa żywnościowego
Autor: Płóciennik-Ociepka Angelika, Wardenga Lena Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 240 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-925162-1-7
Indeks: 8527-1
Wydawnictwo: PZWL
Psychodietetyka
Autor: (red.) Anna Brytek-Matera Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 566 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5992-2
Indeks: 3033-1
Wydawnictwo: PZWL
English for Dietetics
Autor: Gorbacz-Gancarz B., Ostrowska L., Stefańska E. Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 324 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5133-9
Indeks: 1608-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade
Zmysły a jakość żywności i żywienia
Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8
Indeks: 16497-1
Wydawnictwo: PZWL
Sportowe kalorie, czyli zdrowa dieta dla młodych sportowców
Autor: bates Iwona Wydanie: 1 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 232 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5386-9
Indeks: 10424-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny
Autor: Gawęcki Jan, Gertig Henryk Wydanie: 2 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 150 Format: 16,8 x 23,8 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-15073-0
Indeks: 0846-1
Wydawnictwo: Medyk
Zalecenia dietetyczne dla pacjenta z podwyższonym stężeniem triglicerydów. Poradnik żywieniowy
Autor: Cichocka AleksandraWydanie: 1Rok wyd: 2018Ilość stron: 96Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 9788364045660