• anty

Wszystkie bestsellery

Dietetyka w chirurgii bariatrycznej

20905-1
Autor: (red.) Boniecka Iwona, Lisik Wojciech
Wydanie: 1
Rok wyd: 2023
Ilość stron: 670
Format: 15,0 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-01-23039-5
179,00 zł
157,52 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 179,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Książka "Dietetyka w chirurgii bariatrycznej" dotyczy dynamicznie rozwijającej się, zarówno w Polsce jak i zagranicą, dziedziny medycyny, oraz ważnego zagadnienia zdrowia publicznego czyli stale rosnącej częstości otyłości i jej powikłań  oraz nowoczesnych i skutecznych metod jej leczenia jakimi są operacje bariatryczne. Publikacja stanowi kompleksowy przegląd zagadnień z zakresu chirurgii bariatrycznej: od problematyki otyłości i związanych z nią zaburzeń metabolicznych, poprzez rodzaje operacji bariatrycznych, ich wady i zalety, po dokładny opis postępowania dietetycznego, będącego kluczowym elementem okresu pooperacyjnego. Jest jedyną tego typu pozycją na rynku wydawniczym, podsumowującą aktualne informacje oraz międzynarodowe wytyczne, a także ukazującą doświadczenia znakomitych specjalistów w tej dziedzinie w Polsce.

Książka może być przydatna dla wielodyscyplinarnych zespołów sprawujących opiekę nad pacjentem bariatrycznym, m.in. dietetyków, fizjoterapeutów, psychologów, jak również dla lekarzy rodzinnych, pod opieką których często pozostają osoby po operacjach bariatrycznych.


Szczegóły produktu
PZWL
20905-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 7408-1

Wydawnictwo: Astrum

Dieta dla wątroby

Autor: Andrew LaughinRok wyd: 2017Ilość stron: 152Format: 15,0 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-64786-18-1

Cena 35,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku