• Banner

  • NFZ

Indeks: 16780-1

Wydawnictwo: MedPharm

Atlas patofizjologii

Autor: Silbernagl S., Lang F., (red. pol.) Malinowska B., Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 434 Format: 17,0 x 24,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-62283-65-1

Cena 110,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 7008-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Krioterapia w medycynie

Autor: Gabryś Marian, Popiela Andrzej Wydanie: 1 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 132 Format: 15,0 x 21,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-87944-34-3

Cena 40,00 zł Cena podstawowa 46,20 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Dietetyka żywienie zdrowego i chorego człowieka

19853-1
Autor: Ciborowska Helena, Ciborowska Artur
Wydanie: 5
Rok wyd: 2022
Ilość stron: 896
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-6480-3
194,00 zł
174,60 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 194,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika.
Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.
W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.
Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych, pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy pacjentów chorujących onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych w różnych sytuacjach klinicznych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego.
Szczegóły produktu
PZWL
19853-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 7132-3

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka

Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 14693-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski

Ocena żywności i żywienia

Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3

Cena 35,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 8381-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Biały głód

Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4

Cena 32,04 zł Cena podstawowa 36,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8961-3

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Żywienie w sporcie

Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

Cena 79,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20507-1

Wydawnictwo: Medyk

Nowe trendy w dietetyce

Autor: (red.) Krzystyniak Krzysztof, Klonowska JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 142Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-959469-2-9

Cena 29,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku