• anty

Wszystkie bestsellery

Dietetyka w chorobach nowotworowych

20413-1
  • Autor: (red.) Szawłowski Andrzej, Gromadzka-Ostrowska J.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2022
  • Ilość stron: 594
  • Format: 16,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-22336-6


169,00 zł
148,72 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 169,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Podręcznik Dietetyka w chorobach nowotworowych to kompendium wiedzy poruszające cały kompleks zagadnień związanych z szeroko pojętą problematyką dieta-nowotwory. Stanowi niezbędne w codziennej praktyce wytyczne dotyczące dietoterapii u chorych na nowotwory, będąc zbiorem przydatnych wskazówek do udzielania porad dietetycznych, które z jednej strony pozwolą zminimalizować ryzyko wystąpienia nowotworu (dietoprofilaktyka pierwotna), a z drugiej strony pozwolą na udzielenie porad dotyczących właściwego odżywiania po leczeniu onkologicznym (dietoprofilaktyka wtórna) . Książkę kierujemy do wszystkich lekarzy różnych specjalizacji, oraz dietetyków i pielęgniarek, a więc personelu wchodzącego w skład zespołów leczniczych pacjentów chorych na nowotwory.

Spis treści:

  1. Schemat postępowania w opiece dietetycznej pacjentów z chorobą nowotworową
  2. Wsparcie żywieniowe leczenia przeciwnowotworowego
  3. Zalecenia żywieniowe w dietoprofilaktyce wtórnej chorób nowotworowych
  4. Przykładowe racje pokarmowe dla wybranych modyfikacji dietetycznych
  5. Fakty i mity żywieniowe
Szczegóły produktu
PZWL
20413-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 1100-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

Woda w żywieniu i jej źródła

Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

Cena 37,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 7132-3

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka

Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8961-3

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Żywienie w sporcie

Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

Cena 79,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20507-1

Wydawnictwo: Medyk

Nowe trendy w dietetyce

Autor: (red.) Krzystyniak Krzysztof, Klonowska JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 142Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-959469-2-9

Cena 29,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 14693-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski

Ocena żywności i żywienia

Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3

Cena 35,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 4555-1

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka kliniczna

Autor: (red.) Marian Grzymisławski Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 594 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5670-9

Cena 161,92 zł Cena podstawowa 184,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku