• anty

Wszystkie bestsellery

Żywienie w czasie ciąży i karmienia piersią

6408-1
Autor: Dorota Szostak-Węgierek
Wydanie: 1
Rok wyd: 2021
Ilość stron: 230
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-6344-8
94,00 zł
82,72 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 94,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Książka stanowi omówienie znaczenia prawidłowego żywienia podczas ciąży i laktacji, zasad żywienia w tym okresie z uwzględnieniem suplementacji, obejmie też zagadnienia dotyczące żywienia w ciąży powikłanej cukrzycą, niedokrwistością, ciążowym stanami nadciśnieniowymi, cholestazą, ze współistniejącą otyłością, chorobami przewodu pokarmowego, niewydolnością nerek, chorobami nowotworowymi, po zabiegach bariatrycznych, po przeszczepieniu narządów.

Spis treści:

1. Znaczenie prawidłowego żywienia kobiet podczas ciąży
2. Znaczenie prawidłowego żywienia kobiet podczas laktacji
3. Zasady prawidłowego żywienia kobiet w wieku rozrodczym
4. Zasady żywienia kobiet ciężarnych
5. Zasady żywienia kobiet karmiących piersią
6. Stosowanie suplementów diety podczas ciąży i laktacji
7. Postępowanie w dolegliwościach typowych dla ciąży
8. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią z niedokrwistością
9. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią będących na dietach eliminacyjnych
10. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią po operacji bariatrycznej
11. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią z cukrzycą
12. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią z nadciśnieniowymi stanami ciążowymi
13. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią z wybranymi schorzeniami przewodu pokarmowego
14. Żywienie w cholestazie ciążowej
15. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących piersią z zaburzeniami odżywiania
16. Żywienie kobiet ciężarnych z chorobą nowotworową
Skorowidz

Szczegóły produktu
PZWL
6408-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 20370-1

Wydawnictwo: PZWL

Nutrigenomika

Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 14693-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski

Ocena żywności i żywienia

Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3

Cena 35,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 3790-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

Cena 24,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku