W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami
naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od
uprawianej dyscypliny sportowej.
Beth Van Fleet - zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju
Norceca Beach Volleyball Circuit „Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w
książce zaleceń Dana Benardota może efektywniej trenować i rywalizować. W
publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pomogą
całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”. Bob Larsen -
wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds.
Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force) „Podstawowym celem
niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi
pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny
sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i
urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie
wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie,
osiągane wyniki sportowe i samopoczucie”.