• anty

Wszystkie bestsellery
Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego
  • Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

3954-1
  • Autor: Massimo Pandiani
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2019
  • Ilość stron: 180
  • Format: 13.0 x 21.0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-66067-07-3
  • 39,00 zł
    34,71 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    „Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”.
    Z Podsumowania


    DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
    Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
    Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
    Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
    Czy uprawy GMO są bezpieczne?
    Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
    Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?
    Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?     
    Szczegóły produktu
    3954-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 14717-1

    Wydawnictwo: MedPharm

    Dietetyka oparta na dowodach

    Autor: (red.) Poniewierka Elżbieta Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 252 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7846-039-8

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 1202-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski

    Dietetyka Wybrane

    Autor: Bilek M., Pasternakiewicz A., Typek J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 160 Format: 16,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7996-057-6

    Cena 19,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 5213-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Jem zdrowo

    Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 277 Format: 20,5 x 14,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4148-4

    Cena 23,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 19459-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietoterapia

    Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2

    Cena 104,72 zł Cena podstawowa 119,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 7408-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta dla wątroby

    Autor: Andrew LaughinRok wyd: 2017Ilość stron: 152Format: 15,0 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-64786-18-1

    Cena 35,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku