• anty

Wszystkie bestsellery
Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności
  • Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności

Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności

6284-1
  • Autor: (red.) Baraniak Barbara
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2005
  • Ilość stron: 150
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7259-135-0
  • 29,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Książka adresowana jest dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka. Zawarty w niej materiał stanowi doskonałą pomoc w przygotowywaniu się do ćwiczeń laboratoryjnych. Zawiera tok postępowania podczas przeprowadzenia oznaczeń podstawowych składników żywności przy zastosowaniu klasycznych metod analizy ilościowej. Opisy ćwiczeń poprzedzone są częścią teoretyczną, obejmującą krótką charakterystykę i znaczenie poszczególnych grup związków chemicznych.

    Spis treści:
    1. Analiza sensoryczna i ocena organoleptyczna - badanie wrażliwości smakowej
    2. Analiza miareczkowa
    3. Składniki nieorganiczne żywności
    4. Lipidy
    5. Sacharydy
    6. Białka
    7. Witaminy
    8. Barwniki naturalne
    Szczegóły produktu
    6284-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 20370-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutrigenomika

    Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 7408-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta dla wątroby

    Autor: Andrew LaughinRok wyd: 2017Ilość stron: 152Format: 15,0 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-64786-18-1

    Cena 35,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8381-1

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Biały głód

    Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4

    Cena 32,04 zł Cena podstawowa 36,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 1100-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Woda w żywieniu i jej źródła

    Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

    Cena 37,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku