• anty

Wszystkie bestsellery
Przewodnik po bezpiecznej żywności
  • Przewodnik po bezpiecznej żywności

Przewodnik po bezpiecznej żywności

17964-1
Autor: Krzystyniak Krzysztof L., Obiedziński Mieczysław W
Wydanie: 1
Rok wyd: 2012
Ilość stron: 200
Format: 14,5 x 20,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-89745-69-9
29,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

"(...) Przedstawiamy Państwu zarys zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zamieszczone tu informacje nie wyczerpują tematu, lecz mogą być inspiracją do głębszych poszukiwań optymalnych rozwiązań, drążenia trudnych problemów. Z taką nadzieją oddajemy książkę w ręce czytelników, których żywo interesuje ?gorący" i aktualny temat w naukach żywieniowych, jakim jest rozwój bezpieczeństwa żywności. Naszym celem było bezstronne przedstawienie faktów i zdarzeń. Dla niektórych kontrowersyjnych tematów, jak np. kwestia bezpieczeństwa żywności transgenicznej (GMO), uznaliśmy, że słuszne będzie przedstawienie własnych, subiektywnych poglądów. Staraliśmy się ? tam, gdzie było to możliwe ? aby sama wymowa liczb skłoniła Czytelnika do wyciągnięcia wniosków. Książka posłuży jako drogowskaz dla młodych Czytelników, studentów, osób specjalizujących się w naukach żywieniowych."

fragment Wstępu



Spis treści:

Wstęp

  1. Wprowadzenie - bezpieczeństwo żywności dzisiaj
  2. "Od pola do stołu": obszary ryzyka w łańcuchu rolno-żywnościowym
  3. Wielkie katastrofy ekologiczne, zatruta żywność, skandale
  4. Ksenobiotyki, toksyczne metabolity, szkodliwe produkty obróbki termicznej żywności, biotoksyny
  5. Narzędzia toksykologicznej oceny żywności

Posłowie

Literatura

Szczegóły produktu
Medyk
17964-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 20370-1

Wydawnictwo: PZWL

Nutrigenomika

Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku