• anty

Wszystkie bestsellery
Domowe żywienie pozajelitowe
  • Domowe żywienie pozajelitowe

Domowe żywienie pozajelitowe

0826-1
  • Autor: (red.) Karwowska K., Kunecki M., Zmarzły A.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2015
  • Ilość stron: 140
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-62182-47-3
  • 54,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Pierwsza na polskim rynku wydawniczym monografia na temat domowego żywienia pozajelitowego (DŻP). Przedstawiono w niej podstawowe informacje o historii i aktualnym stanie DŻP w Polsce, obecnie obowiązujące zasady kwalifikacji chorych do DŻP, przygotowania do wypisania ze szpitala oraz prowadzenia długotrwałego żywienia pozajelitowego w warunkach domowych, funkcjonowanie ośrodków prowadzących leczenie żywieniowe w domu, a także poszczególne systemy prowadzenia leczenia domowego, ze wskazaniem (w miarę możliwości obiektywnym) ich zalet i wad.

    Publikacja jest skierowana przede wszystkim do przedstawicieli specjalności, w których – ze względu na częstość występowania niewydolności przewodu pokarmowego wśród pacjentów – leczenie żywieniowe powinno być postrzegane jako istotny element codziennej praktyki klinicznej:: chirurgów, onkologów, internistów, neurologów, laryngologów, bo to od lekarzy reprezentujących te dziedziny kwalifikuje się najwięcej chorych do DŻP, oraz do wszystkich uczestniczących w procesie pielęgnacji tych chorych.

     

    Spis treści:

     

    Wprowadzenie

    1. Historia żywienia pozajelitowego w warunkach domowych na świecie i w Polsce
    2. Ośrodki prowadzące domowe żywienie pozajelitowe w Polsce. Dane demograficzne. Finansowanie
    3. Przygotowanie i wprowadzenie chorego do leczenia żywieniowego w warunkach domowych
    4. Wskazania do żywienia pozajelitowego w warunkach domowych
    5. Pielęgnacja dostępu naczyniowego i linii żylnej u chorych żywionych w warunkach domowych
    6. Metody prowadzenia domowego żywienia pozajelitowego w Polsce
    7. Powikłania żywienia pozajelitowego
    8. Monitorowanie żywienia pozajelitowego u chorych domowych
    9. Edukacja pacjenta w domowym żywieniu pozajelitowym
    10. Domowe żywienie pozajelitowe - wymagania płatnika. Dokumentacja DŻP
    11. Stabilność mieszanin do żywienia pozajelitowego
    12. Personel prowadzący pozajelitowe leczenie żywieniowe w domu
    Szczegóły produktu
    Continuo
    0826-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8067-1

    Wydawnictwo: Czelej

    Podstawy organizacji pracy pielęgniarskiej Podręcznik dla studentów studiów licencjackich wydziałów pielęgniarstwa oraz wydziałó

    Autor: (red.) Ksykiewicz-Dorota Anna Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 288 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-89309-29-7 Seria: Podręczniki dla studentów studiów pielęgniarskich

    Cena 45,27 zł Cena podstawowa 51,45 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku