"Autorka podjęła się analizy niezmiernie ważnego tematu. W analizie tej można
spotkać się z wielką złożonością pojawiających się aspektów psychologicznych,
socjologicznych, medycznych czy pedagogicznych. Rozprawa ta mająca znaczenie dla
ustalenia planów terapii i rehabilitacji oraz profilaktyki i wychowania jest
cenna zarówno ze względu na wielostronność podejścia do tematu jak i bogatą,
rzeczową i wnikliwą analizę danych."
Z recenzji prof. dr hab. Bożeny Grochmal-Bach
Spis treści:
Wstęp
- Charakterystyka zaburzeń odżywiania
- Jakość życia w zdrowiu i chorobie
- Uwarunkowania poczucia jakości życia
- Metodologiczne podstawy badań własnych
- Poczucie jakości życia
- Poczucie jakości życia a obraz choroby
- Psychospołeczne funkcjonowanie w zaburzeniach odżywiania
- Zależność między poczuciem jakości życia a funkcjonowaniem
psychospołecznym
Zakończenie
Literatura
Spis tabel