• anty

Wszystkie bestsellery
Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
  • Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

10956-1
  • Autor: (red.) Sikorski Zdzisław E.
  • Wydanie: 6
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 246
  • Format: 16,5 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-63623-50-0
  • 49,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła.

    Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.

    Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.



    Spis treści:

    Przedmowa

    1. Witaminy
    2. Tłuszcz mleczny: struktura, skład i właściwości prozdrowotne
    3. Alergeny w żywności
    4. Mutagenne, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze składniki żywności
    5. Skażenia żywności
    6. Rola składników żywności w żywieniu człowieka
    7. Interakcje składników żywności
    8. Rola analityki chemicznej w zapewnianiu pożądanej jakości żywności
    Szczegóły produktu
    10956-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 5675-1

    Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.

    Dieta Niski indeks glikemiczny

    Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3

    Cena 39,95 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 3033-1

    Wydawnictwo: PZWL

    English for Dietetics

    Autor: Gorbacz-Gancarz B., Ostrowska L., Stefańska E. Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 324 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5133-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,01 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 8961-3

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Żywienie w sporcie

    Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 11040-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

    Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

    Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku