• anty

Wszystkie bestsellery
Chemia żywności  t.1
Główne skladniki żywności
  • Chemia żywności  t.1
Główne skladniki żywności

Chemia żywności t.1 Główne skladniki żywności

4076-1
  • Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 458
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-19625-7
  • 114,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
    Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
    W tomie 1 opisano:
    - zakres i rolę chemii żywności;
    - budowę surowców i produktów żywnościowych;
    - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
    - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
    - interakcje składników żywności;
    - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

    Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
    Szczegóły produktu
    4076-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 7078-3

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia

    Autor: Pauling L., Pauling P. Wydanie: 1 Rok wyd: 1983 Ilość stron: 678 Format: 17,0 x 24,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-01-01849-6

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 2648-3

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia analityczna

    Autor: Kealey D., Haines P.J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 384 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-01-14335-5 Seria: Krótkie wykłady

    Cena 34,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 2253-3

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia fizyczna

    Autor: Pigoń K., Ruziewicz Z. Wydanie: 1 Rok wyd: 1980 Ilość stron: 886 Format: 18,0 x 25,0 Oprawa: twarda ISBN: 83-01-01586-1

    Cena 47,25 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5963-3

    Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

    Chemia kliniczna

    Autor: Hughes Jeremy, Jefferson Ashley, (red. pol.) Woźni Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 212 Format: 12,5 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-198-3 Seria: To proste

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku