• anty

Wszystkie bestsellery
Normy żywienia człowieka
 Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
  • Normy żywienia człowieka
 Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

4488-3
Autor: (red.) Jarosz M., Bułhak-Jachymczyk B.
Wydanie: 1
Rok wyd: 2014
Ilość stron: 458
Format: 16,5 x 24,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-3421-9
Książka antykwaryczna
68,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis

Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.

Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.



Spis treści:
  1. Wprowadzenie
  2. Energia
  3. Białko
  4. Tłuszcze
  5. Cholesterol
  6. Węglowodany
  7. Włókno pokarmowe (błonnik pokarmowy)
  8. Witaminy
  9. Składniki mineralne
  10. Woda i elektrolity
  11. Zastosowanie norm żywienia w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym
  12. Zastosowanie norm żywienia w planowaniu spożycia żywności
  13. Rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym
  14. Zastosowanie norm na energię w ocenach rozmiarów niedożywienia na świecie, dokonywanych przez Organizację ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO)
  15. Normy żywienia jako podstawa zaleceń odnoszących się do znakowania oraz wzbogacania żywności
  16. Rola suplementów diety w realizacji norm żywienia
  17. Nowa żywność jako źródło składników o działaniu fizjologicznym
  18. Żywność genetycznie zmodyfikowana - potencjalne źródło składników odżywczych w diecie

Normy żywienia dla ludności Polski - tabele zbiorcze

Skorowidz

Szczegóły produktu
PZWL
4488-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 1684-3

Wydawnictwo: PZWL

Okulistyka praktyczna

Autor: Trzcińska-Dąbrowska Zofia Wydanie: 1 Rok wyd: 1995 Ilość stron: 142 Format: 12,5 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1872-2 Seria: Biblioteka Lekarza Rzodzinnego

Cena 24,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku