• anty

Wszystkie bestsellery

Podstawy żywienia klinicznego

3232-3
  • Autor: (red.) Sobotka Lubos
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 494
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka

Książka antykwaryczna
89,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis

Leczenie żywieniowe odgrywa olbrzymią rolę w opiece nd pacjentem. Niedożywienie zaś to jedna z najczęstszych, podstępnie rozwijających się chorób, niweczących czasem wszystkie wysiłki terapeutyczne. Ta pionierska na gruncie polskim książka pozwala uzyskać podstawowe informacje w zakresie żywienia klinicznego, a także zapoznać się z najnowszymi osiągnięciami naukowymi i doświadczeniem klinicznym wszystkich współautorów.



Spis treści:

  1. Podstawowe zasady żywienia
  2. Fizjologia i biochemia żywienia
  3. Organizacja i aspekty prawne
  4. Substraty stosowane w żywieniu pozajelitowym
  5. Żywienie drogą przewodu pokarmowego
  6. Żywienie pozajelitowe
  7. Monitorowanie leczenia żywieniowego
  8. Leczenie żywieniowe w różnych sytuacjach klinicznych
Szczegóły produktu
PZWL
3232-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 4406-3

Wydawnictwo: Uniwersytet Jagielloński

Ból ostry

Autor: (red.) Wordliczek Jerzy, Dobrogowski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2002 Ilość stron: 366 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-233-1618-X

Cena 68,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku